Ostanite doma, zbog nas

Ponedjeljak - 20. Travanj, 2020.
Ostanite doma, zbog nas

Ostanite doma - usluge Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj dostupne putem suvremene tehnologije

Neka sijela raka i neke vrste liječenja poput kemoterapije mogu oslabiti imunološki sustav i povećati rizik od infekcije koronavirusom. Upravo iz tog razloga su odrasli i djeca s ozbiljnim kroničnim zdravstvenim stanjima, uključujući rak, izloženi  većem riziku od razvoja ozbiljnijih komplikacija uslijed infekcije koronavirusom.

Najbolji način za sprječavanje bolesti i mogućih komplikacija jest izbjegavanje izlaganja virusu. Stoga boravite u kući što je više moguće, osigurajte dostatnu količinu lijekova  za duže vrijeme, kad izlazite izbjegavajte gužvu i javni prijevoz te održavajte higijenu (često perite ruke,  izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, provjetravajte prostor i održavajte higijenu doma).

Ako ste u procesu liječenja, nazovite svog liječnika prije nego što odete na sljedeći dogovoreni pregled i slijedite njihove upute.

Ova situacija za sve nas je stresna i teška, a osobito za osobe koje imaju povećan rizik. Normalno je da osjećate strah, zabrinutost, bespomoćnost i/ili ljutnju te neizvjesnost. Ako Vam je potrebna pomoć i podrška mi smo i dalje dostupni za Vas. Prilagodili smo rad preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i dostupni smo za Vas putem suvremene tehnologije:

Čuvajte se i ostanite doma!

  Vijesti - Sve