6. hrvatski Globaton poslao poruku o važnosti kretanja i boravka u prirodi

Nedelja - 28. Travanj, 2019.

Zagreb, 28. travnja 2019. Javnozdravstvena kampanja održana je s članovima Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora koji su imali  jubilarni dvadeseti pohod koji je vodio Liječničkom stazom do Brestovca i završio je na Snopljaku.

„Hrvatskim Globatonom želimo poslali poruku o važnosti kretanja i boravka u prirodi jer utječe na zdravlje i prevenciju ne samo ginekološkog raka već i srčanožilnih bolesti“ – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Šesto izdanje CroGlobathona započelo je okupljanjem ispred Osnovne škole u Gračanima, nastavilo se planinarenjem po vrlo strmom dijelu staze „Put u nebo“ preko Brestovca, a zajednički put je završio  na Snopljaku gdje smo pojeli ukusan grah kojega su priredili vrijedni djelatnici GDCK Zagreb. Na Snopljaku su liječnici svim sudionicima tradicionalno mjerili tlak i zasićenost krvi kisikom.

Nakon što su  se sudionici pohoda okrijepili uslijedila je promocija knjige Petra Lovrića „OD RAME DO HIMALAYE“.O ovoj knjizi  nadahnuto je govorio  autor knjige Petar Lovrić koji je na kraju potpisao osam knjiga koje je Liga darovala najstarijim sudionicima ovog pohoda. Najstariji sudionik pohoda bio je 86.godišnji Viktor Tišler,dugogodišnji živahni član Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora.

6.CroGlobathon u organizaciji Hrvatske lige protiv raka održao se u suradnji s Planinarskim klubom Hrvatskog liječničkog zbora, Zajednicom pacijenata oboljelih od raka „Sveti Juraj“, Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, a uz podršku Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Autor teksta: Domagoj Jelić

  Vijesti - Sve