Ususret gala koncertu “Sve ću preživit”

Srijeda - 29. Studeni, 2017.
Ususret gala koncertu “Sve ću preživit”

Glazbenom izvedbom Sve ću preživit Tedi Spalato najavio humanitarni koncert u Lisinskom.

Prekrasnom glazbenom izvedbom uživo, Tedi Spalato predstavio je na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Hrvatske lige protiv raka dana 28. studenoga 2017. god. nadolazeći humanitarni koncert za pomoć oboljelima od raka pod imenom Sve ću preživit. Splitski glazbenik besprijekornim je glasom oduševio gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslava Jeleča, zamjenice pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivanu Portolan Pajić, Mirelu Šentiju Knežević i sve prisutne, te tako najljepšim stihovima najavio humanitarni spektakl koji nas 4. veljače 2018. očekuje u KD Vatroslava Lisinskog.

Rado sam se odazvao koncertu Sve ću preživit jer u trenucima humanitarnog djelovanja u čovjeku proradi i duša i srce. Drago mi je da na ovaj način mogu pružiti podršku oboljelima od raka te potaknuti edukaciju o malignim bolestima. Koncert će biti i prilika za promociju mog novog albuma koji ću s veseljem predstaviti. – izjavio je glazbenik Tedi Spalato.

Uz glavnu zvijezdu koncerta Tedija Spalata, za pomoć oboljelima od raka zapjevat će Zlatan Stipišić Gibonni, a očekuje nas i gošća iznenađenja koja će na najljepši mogući način upotpuniti ovu humanitarnu priču.

“Sretan sam što će na ovom koncertu nastupiti vrhunski glazbenici, a prihod od koncerta bit će namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka i Zajednici pacijenata oboljelih od raka sv. Juraj. To je Ligina udruga koja okuplja brojne pacijente oboljele od zloćudnih bolesti, a njima je ta pomoć upravo najpotrebnija!” – izjavio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga.

Humanitarnim koncertom Sve ću preživit, Hrvatska liga protiv raka ujedno obilježava 51. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im koliko god je moguće olakšali teško životno razdoblje.

„Liga je uvijek otvarala teme i pokretala akcije koje su bilo široko prihvaćene. Ovakva vrsta koncerta jedna je od takvih akcija, kojom će se pomoći najpotrebitijima. Važna je i poruka koju ovaj koncert šalje, a to je da se bolest može pobijediti, da se zajedničkim snagama i uz pomoć glazbenika to može ostvariti.“– zaključio je predsjednik Organizacijskog odbora koncerta doc.dr.sc. Tomislav Madžar.

Koncert Sve ću preživit održava se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

(Domagoj Jelić)

  Vijesti - Sve